Materialen en onderhoud sieraden

Ik vind het belangrijk dat je zo lang mogelijk kunt genieten van je sieraden. Daarom is het belangrijk om je sieraden goed te verzorgen. Hier lees je alle tips en een toelichting op de materialen.

MATERIALEN

DQ: DQ staat voor designer quality. Dit is een Europees keurmerk van de hoogste kwaliteit. DQ is voorzien van een laagje echt goud of zilver en gaat lang mee. Mocht er toch een verkleuring optreden dan kun je DQ onderdelen oppoetsen met een zilverdoek. Gold plated: Als er bij de sieraden gold plated staat vermeld gaat het om metalen die zijn voorzien van een echt laagje goud. Dit geeft de sieraden een luxe uitstraling, zoals bij echt goud, maar voor een betaalbare prijs. Het gaat hierbij om een dun laagje goud, dus wees extra voorzichtig. Het is aan te raden om deze onderdelen alleen op te poetsen met een zachte doek en geen middeltjes te gebruiken. 925 Silver plated: deze sieraden zijn voorzien van een dunne laag 925 silver. Qua verzorging en eigenschappen is dit gelijk aan de gold plated sieraden. Platinum plated: Deze sieraden zijn voorzien van een dun laagje platina. Deze onderdelen zijn zilver van kleur. Qua onderhoud gelijk aan gold en 925 silver plated. TQ: TQ staat voor top quality. En dit is een Europees keurmerk van een goede kwaliteit, die met de juiste verzorging, lang meegaan. RVS: Roest vrij staal is een alom bekend materiaal. Het wordt veel gebruikt en is een duurzaam metaal. Goudkleurig RVS kan zijn kleur op termijn verliezen omdat RVS van nature zilverkleurig is. Je kunt deze sieraden ook oppoetsen met een zachte doek. Polaris: Polaris zijn kralen en hangers van polyester gecombineerd met een geheim ingrediënt. Dit geheime ingrediënt geeft Polaris zijn rijke glans. Swarovski: Swarovski is een kristal gemaakt van glas. Swarovski is hoogwaardig en heeft iets meer glans dan gewone kristallen en zirkonia’s. Zirkonia: Zirkonia’s zijn synthetische kristallen. Ze hebben een rijke glans die wat aan diamanten doen denken, maar dan voor een lage prijs.

TIPS 1. De sieraden zijn niet gemaakt van echt zilver en goud. Volg de onderhoudstips goed op om je sieraden lang mooi te houden. De PH-waarde van je huid heeft impact op de sieraden en zal voor iedereen anders zijn. 2. Doe je sieraden af tijdens het zwemmen, zonnebaden, sporten of tijdens zware arbeid. 3. Berg je sieraden met zorg op. Bij voorkeur in een sieradenkistje of zakje waarbij de sieraden elkaar niet raken, om krassen te voorkomen. 4. Doe sieraden pas in/om als parfums en lotions volledig zijn ingetrokken in je huid. 5. Blijf uit de buurt van chemicaliën en andere schadelijke stoffen. 6. Doe je sieraden uit/af als je gaat slapen.